Literaire High Tea

Met Hilde Van Mieghem, Tülin Erkan, Lucas Schreel en lokaal woordtalent
Woordfestival
zo 26 mei 15:00
zo 26 mei
15:00
  • zo 26 mei
    15:00
    Raadzaal Historisch Stadhuis - Grote Markt - Halle

Bekend en lokaal woordtalent in een intieme setting.

Geniet van literaire optredens van Hilde Van Mieghem, Tülin Erkan, Lucas Schreel en lokaal woordtalent bij een kopje thee en zoete en hartige hapjes (inbegrepen in de ticketprijs).

Hilde Van Mieghem (1958) is een internationaal gelauwerde actrice, regisseur, scenariste, documentairemaker en columniste bij De Morgen. Ze schreef een luisterboek en meerdere scenario's waaronder de bewerking van Sprakeloos van Tom Lanoye. Voor haar films en scenario's ontving ze wereldwijd nominaties en prijzen. In 2022 verscheen haar romandebuut De drie duifkes.

Tülin Erkan (1988) is schrijfster, redacteur en taalneuroot. Ze groeide meertalig op en bracht haar zomers door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als 'half' omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. Haar debuutroman Honingeter speelt zich af in een verstilde sfeer waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Voor Tülin is taal een plek om in te wonen.

Lucas Schreel (1991) is een klassiek geschoolde gitarist uit Brussel, betrokken bij uiteenlopende projecten die niet op één stijl vast te pinnen zijn. Zijn eerste soloalbum We’re never afraid of getting up every morning werd goed ontvangen door zowel geschreven pers (Humo, Enola & Indiestyle) als radio (Stu Bru, Radio 1, Klara). Naast zijn solowerk is hij ook deel van Schreel Van De Velde, Kloothommel en Another Dancer. Hij geeft les aan de kunstacademies van Halle en Sint-Agatha-Berchem. 
Voor deze gelegenheid presenteert hij een hybride set-up die elektrische baritongitaar combineert met live electronics. Een poëtische verklanking van een filmische wereld, geïnspireerd door (het contrast tussen) de stad en natuur, vertraging, (ont)spanning...