Poolside Ornaments

Isabella Theys
Expo
wo 3 apr - do 31 okt
wo 3 apr
-
do 31 okt
  • wo 3 apr
    -
    do 31 okt
    Foyer CC 't Vondel - J. Possozplein 40 - 1500 Halle

Omdat Isabella’s vrouwen vaak allesbehalve zwembadmodellen zijn of willen zijn.

In haar subversieve, soms ietwat wrange sprookjes schildert Isabella Theys vrouwen van alle leeftijden, die het gehad hebben met de stereotiepe rollen waarin ze zich bevinden, of het nu gaat om een geriatrische sprookjesprinses, superheldin, schoonheidskoningin of carrièrevrouw. De settings die hen omringen, getuigen van de dwingende idealen die deze vrouwen in de samenleving ervaren. 

In haar werk gaan een ironisch perspectief en maatschappelijk commentaar hand in hand met een complexe weergave van emoties. De hoofdrolspelers staan vaak op de rand van een kantelpunt waarin rebellie, een inzinking of een decadente uitspatting op de loer liggen. Aan de horizon lonkt de roep naar een vrijer leven. Een leven dat weliswaar niet kan geleefd worden zonder oude patronen te doorbreken: het servies gaat aan diggelen, het behangpapier vat vuur, maskers vallen af en de gouden kooi dient ontsnapt. 

Als vrouw die vrouwen portretteert weet Theys de tegenstellingenen en de vaak onrealistische verwachtingen die deze vrouwen ten deel vallen, perfect weer te geven. 

Ze werkt voornamelijk met olieverf en oliestick, soms acryl en posca markers, allemaal met elkaar verweven.

Onderdeel van

Bekijk onze thema's