Rosalie Van Waeyenberge

Een ode aan het magisch denken, voelen en zijn. Machina ex deus.

“Ik hou van alchemisten. Van de polariteit tussen Eros en Thanatos. Het conflict dat de mens ervaart vanuit zijn antropocentrische beleving. De verlichting die ontstaat door angst voor de natuur, voor de chaos, voor de dood, de rituelen die hij bedenkt alsof hij een vier miljard jaar oud wezen kan controleren. Mijn werk is een ode aan het magisch denken, voelen en zijn. Machina ex deus."
 Wie is Rosalie Van Waeyenberge

Alumnus Beeldende Kunsten in Sint-Lukas Brussel en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Ze Behaalde een Master in Beeldhouwen en een Postgraduaat Voortgezette opleiding Tekenen.

Curriculum vitae Rosalie Van Waeyenberge

Driedimensionaal keramiste, tekenaar en schilderes 

Rosalie was na een ongeval in Turkije niet meer in staat om steenkappen voort te zetten. Ze ging verder met tekenen en werkte in de filmsector waar ze haar passie vond om te beginnen schilderen. Doorheen de jaren kwam toch de drang terug om driedimensionaal te werken. In de keramiek vond ze de perfecte balans tussen boetseren, tekenen en schilderen. 

Materiaal

Voor het beeldhouwwerk verwerkt Rosalie zowel natuurlijke als levende recuperatiematerialen. Haar beelden verbinden mens en natuur.