Happy (h)Art project

CC 't Vondel i.s.m. vzw Open Armen 

Om deze Corona Blues eens van ons af te kunnen schudden geven wij extra creatieve impulsen.  De vzw Open Armen zorgt voor de omkadering, de deelnemers voor hun persoonlijke invulling. Kladderen en spetteren, verven of tekenen, zentangles en dotting, alles kan! 

Naast een creatieve ontlading is verbondenheid het andere sleutelwoord waar het in dit project om draait. Momenteel hebben vele reeds ervaren wat het betekent om geïsoleerd te zijn. Voor degene die in armoede leven is dit vaak dagelijkse kost. Sociale uitsluiting is de deur die men steeds in het gezicht krijgt. Om deze deur weer even open te zetten gaven we de deelnemers de kans om via creatieve vormingen een individuele canvas te creëren dat onderdeel is van een groter geheel, een groot Master Canvas bestaande uit 15 individuele werken.

Deze werken worden individueel tentoongesteld op verschillende locaties in het centrum van Halle. Elke deelnemer vertelt via zijn/haar canvas een persoonlijk verhaal rond armoede, eenzaamheid maar ook verbondenheid in deze tijden.

Het Master Canvas, waarvan kunstenares Laurie Van Elsacker de omkadering heeft gecreëerd, gaat dan weer over vriendschap en samenhorigheid.