November Wereldmaand 2020

In tijden waarin negatieve berichten het nieuws vaak domineren, zorgt de stad Halle samen met het team van November Wereldmaand voor een flinke dosis positiviteit. Affiches en banners met bemoedigende woorden hangen overal in de straten. En nu worden ook de Hallenaren zelf aangemoedigd om hun steentje bij te dragen. 

Positieve berichten

Alle inwoners van de stad krijgen binnenkort een blanco affiche in hun brievenbus. Daarop kunnen ze positieve berichten kwijt die ze dan aan hun raam, aan hun gevel of op de garage hangen. Bedoeling? Een glimlach toveren op de gezichten van de voorbijgangers. De initiatiefnemers geven zelf al wat slogans om mee aan de slag te gaan, maar de inwoners mogen uiteraard ook zelf hun creativiteit de vrije loop laten. Grappige uitspraken of woordspelingen, bemoedigende boodschappen of toffe tekeningen, … alles kan en alles mag. Zolang het maar positieve vibes de stad instuurt. 

Om de positieve boodschappen in zo veel mogelijk huiskamers te laten binnensijpelen, worden de Hallenaren ook uitgenodigd om een foto te maken van hun affiches en ze te delen op Facebook en Instagram met de hashtag #novemberwereldmaand. 

Boodschappen in de schijnwerpers

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november wordt de actie nog eens extra in de schijnwerpers gezet. Dat weekend vragen we iedereen om bij zijn affiche een lamp of kaars te zetten. Zo steken we samen een symbolisch hart onder de riem van iedereen die in deze donkere dagen een lichtpuntje kan gebruiken. En zorgen we voor verbinding onder de Hallenaren. Om het startmoment van de lichtjesactie aan te kondigen zullen de kerkklokken luiden op deze dagen om 19u. Het moment om Halle positief in het licht te zetten.