Carla Rump

Ik ben geïnspireerd door cyclische processen. Mijn werk heeft dan ook met de kringloop van het leven te maken.

Ik creëerde een moestuin gemaakt met eetbare planten en kruiden die ik hier gevonden heb. Mensen kunnen ervan proeven, recepten delen, je kan er pesto, soep van maken of in een salade mengen.

Het sculptuur weerspiegelt het leven boven en onder de grond. Alles verandert maar niets verdwijnt....

Bomen zorgen voor zuurstof, ze bieden veiligheid en beschutting, ze geven houvast, je kunt met ze praten en je erin verstoppen, ze weerstaan geen aanraking. Eenmaal geveld, worden ze hout, maar zelfs dan verdwijnt het leven er niet uit. Hout als werkmateriaal spreekt mij aan omdat ik er die oerkracht van het leven in zie maar ook omdat in datzelfde hout de kwetsbaarheid van het leven ligt.

Wanneer ik een ingreep in hout doe om een sculptuur te maken, gaat dat altijd gepaard met ontdekkingen van wat het hout zelf, als opslagplaats van leven en dood, mij te bieden heeft. Het is een onuitputtelijke en altijd verrassende inspiratiebron. Hout als werkmateriaal en ambacht vormen dan ook de rode draad in mijn onderzoeken. Opgegroeid met een rationele benadering maar geboren met een intuïtieve geest, werk ik op een instinctieve en contemplatieve manier, waarbij ik deze twee uitersten organisch verenig.

Making a sculpture is always communication,
 just take two steps to the right or two steps to the left and your world has changed.

CURRICULUM VITAE - CARLA RUMP

EDUCATION
1991 - 1996 Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht, NL (diploma 1996)
1994 - 1995 Exchange project : Accademia di belle Arti, Bologna, IT
2015 - 2018 Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen, België

Openbare ruimte, selectie “Wiegelied’ Bussum NL (bronze) “Deining”, Hoorn NL (Bronze) “Luchtwandeling” , 6 objecten verspreid door de Ambachtwijk, Bussum,NL (bronze) “Kameleon, de duizend zichtlijnen”, Rotterdam, NL (stone) “Grenzeloos”, Weverijmuseum, Geldrop NL (bronze) “Nieuw Zicht”, Langevelderslag, Noordwijk NL (wood)
“Wasgratiën", Kerkplein, voor het witte kerkje, Groet NL (bronze)