Een nieuwe website voor Kinderstreken

Feest! Want vanaf nu vind je het volledige familie-aanbod theater en film in de streek op 1 website.

Met Kinderstreken willen we jong publiek laten proeven van jeugdtheater en -film op verschillende leuke plekken in de streek Pajottenland & Zennevallei.

Surf snel naar www.kinderstreken.be, ontdek het ruime aanbod en bestel eenvoudig je tickets!

Sinds woensdag 8 november hebben ouders en andere liefhebbers van het familieaanbod in de regio ZENDER (cultuurregio Pajottenland & Zennevallei) toegang tot alle informatie en tickets voor familietheater en films op één handige locatie. De vernieuwde website www.kinderstreken.be maakt het eenvoudiger dan ooit om de leukste films en voorstellingen voor kinderen te vinden en tickets te bestellen.

Met Kinderstreken willen alle cultuurhuizen van Cultuurregio ZENDER ‘jong’ publiek laten proeven van jeugdtheater en -films op verschillende leuke plekken in de streek Pajottenland & Zennevallei.
 
Familietheater en -films zijn een geliefd uitstapje bij gezinnen, maar het plannen ervan kan soms een uitdaging zijn. Verspreide informatie, verschillende verkooppunten en lange zoektochten kunnen het proces bemoeilijken. www.kinderstreken.be staat live vanaf 8 november en is speciaal ontworpen om deze problemen op te lossen en ouders te helpen om kindvriendelijke culturele evenementen in de regio te vinden.
 
De website is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt een schat aan informatie over aankomende familietheater- en filmvoorstellingen.

De website biedt heel wat voordelen:

  • Gecentraliseerde Informatie: Gebruikers kunnen eenvoudig scrollen door de uitgebreide kalender van kindertheater- en filmvoorstellingen, inclusief beschrijvingen, datums, tijden en locaties.
  • Online Ticketverkoop: Tickets van diverse huizen kan je tegelijk en direct via de website aanschaffen, waardoor ouders kostbare tijd besparen.
  • Filteropties: Ouders kunnen filteren op leeftijdsgroep, genre en locatie, zodat ze snel de meest geschikte evenementen voor hun kinderen vinden.
  • Nieuws en Updates: De website biedt ook nieuws, artikelen en updates over de nieuwste familietheater- en filmproducties in de regio. 

"Met Kinderstreken willen we de drempel naar film en theater in de regio verlagen en ouders helpen bij het plannen van leuke en educatieve uitstapjes voor hun kinderen. We hopen dat deze website snel ontdekt wordt door de gezinnen in onze regio en dat het bijdraagt aan de groei van de kinderkunst en -cultuur." - Nick Hollemans, programmator familie CC Coloma, Sint-Pieters-Leeuw
 
Kinderstreken is een mooi voorbeeld van hoe het gedeeld ticketingsysteem de samenwerking tussen podiumhuizen versterkt en het gebruiksgemak voor de cultuurliefhebber vergroot. Aanbod en tickets in diverse huizen tegelijk kunnen kiezen en aankopen op 1 plek en via 1 account, daar zit toekomstmuziek in.” - Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur

Digitaal Podium: betere klantervaring met gedeeld ticketingsysteem

Dit initiatief wordt ondersteund door het project Digitaal Podium van Cultuurconnect. Samen met 3 pilootgroepen in stad Gent, regio's Zuidwest en ZENDER werkt Cultuurconnect aan de implementatie van een digitale basisinfrastructuur op maat van de huizen. Digitaal Podium biedt podiumhuizen een gedeelde ticketingoplossing met website-integratie met het oog op meer gebruiksvriendelijkheid voor zowel de huizen die samenwerken als voor de cultuurbezoekers van de huizen. De website kinderstreken.be is een van de toepassingen als hefboom voor samenwerking in een stad of regio of een groep van cultuurhuizen met een gedeelde ambitie. 

Kinderstreken is een samenwerking van CC 't Vondel, De Meent, BRUL , CC De Ploter Ternat, Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek, GC de Boesdaalhoeve, GC de Muse, GC de Moelie, Gemeenschapscentrum Het Koetshuis Roosdaal, GC Herne, GC Warande Liedekerke met de steun van Zender en Cultuurconnect.