Tafelen aan de Zenne

Les Eleveurs
Gist

‘In het Elisabethpark koester ik mooie herinneringen. Gastronomie presenteren op net die plek, met een knipoog naar de Zenne en tussen de wilde gisten van de vallei, raakt meer dan één gevoelige snaar.’ – Andy De Brouwer

Les Eleveurs presenteert een uitzonderlijk driegangenmenu, met een introductie langs de Zenne vergezeld van het unieke huisaperitief Meuzenne en inclusief dranken en koffie voor de prijs van 95 euro per persoon.

Voor de gelegenheid bieden de tenten van Autentic een originele omkadering voor deze verfijnde gastronomische beleving.

Per groep van 8 of 12 personen kunt u een eigen tent reserveren.

Al vier generaties lang zijn de familie De Brouwer en hun klasserestaurant Les Eleveurs in Halle dé ideale gids doorheen het smakenpalet van de Zennevallei. Huidige zaakvoerder en sommelier Andy De Brouwer werd in 2012 uitgeroepen tot Sommelier of the Year en in 2019 verkozen tot Eerste Maître d’hôtel van België.

Samen met collega Yanick Dehandschutter mocht hij in 2020 de HORAL Lambic Award in ontvangst nemen. Als geboren en getogen Hallenaar is het logisch dat Andy zijn smaakpapillen op Geuze richtte. Samen met Vin de Liège en brouwerij Den Herberg in Buizingen creëert hij sinds enkele jaren een hybride drank van wijn en lambiek die hergist op fles – innovatief en springlevend erfgoed!

Voor GIST cureert Andy een selectie lokale dranken bij events rondom de kunsttriënnale. Aan de stoof van Les Eleveurs staan chef Michel Borsy, die zijn strepen verdiende in de Brusselse topgastronomie, en sous-chef Romaric Gbedassi, die al de helft van zijn leven in het team meedraait.

Samen brengen ze een verfijnde traditionele Belgisch-Franse keuken waarin lokale ingrediënten centraal staan, maar ook wereldwijde invloeden niet worden uitgesloten. Patissier Ewen McCallum is de derde pilaar in de keuken van Les Eleveurs.

In de zaal zorgen maître d’hôtel Jochen Heyvaert en zijn rechterhand Julian Staar voor een professionele, discrete en ontspannen bediening voor de gasten. Tijdens het eerste weekend van september zullen Andy en zijn team het Elisabethpark in Halle omtoveren tot een ware culinaire ervaring.

Alle info op www.gist-zennevallei.be

Zet mij op de wachtlijst

Wenslijstje

Toegevoegd:

Ga naar wenslijstje

Inschrijven voor onze nieuwsbrief