Willy (8 mnd tot 4 j)

Ugo Dehaes
Festival XS
zo 26 mei
zo 26 mei

 

 

Willy, een knalrode leguaan, verschuilt zich nieuwsgierig in een mysterieuze zwarte doos. Daar ontmoet hij een verbazingwekkende robot, met maar liefst acht armen die kunnen bewegen als een octopus.
 

Eerst vindt Willy de robot maar wat vreemd: zijn bewegingen zijn bruusk en zijn geluiden eigenaardig. Maar wanneer de robot begint te dansen, vormen zijn bewegingen een prachtige caleidoscoop. Langzaam groeit er een vriendschap tussen Willy en de robot, waarbij ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Ze smelten samen tot een harmonieus geheel, waarbij de robot Willy betoverend door de lucht laat dansen.

Met Willy combineert Ugo Dehaes de oeroude traditie van het poppentheater met de technologie van de robots die hij de afgelopen jaren leerde bouwen, en nu voor de jongsten onder ons!
 
Pret A Porter
Een artiest en een muzikant toveren uit een koerierstas/rugzak een magische theatrale setting tevoorschijn. Schijnbaar uit het niets ontstaat stap voor stap een mini-fantasiewereld waarin het jonge publiek mee op ontdekking gaat. Prikkelend, uitdagend, onvergetelijk en dichtbij, telkens weer anders...

Credits

Concept en creatie: Ugo Dehaes / i.s.m. De Spiegel - project Pret A Porter
Coaching project Pret A Porter: Karel Van Ransbeeck, Ugo Dehaes, Gertjan Biasino, Astrid Bossuyt
Muziekcompositie: Adrian Lenski
Muzikale begeleiding: Astrid Bossuyt

Coproductie: De Spiegel, FroeFroe, CC Het Gasthuis, Vlaamse Gemeenschap