Onder de tafel (6 mnd tot 5 j)

Les Zerkiens
Festival XS
zo 26 mei
zo 26 mei

Als kind hebben we het allemaal wel eens gedaan: onder de tafel kruipen, ons laten meeslepen door de gesprekken van de volwassenen, het vervormde geluid van hun stemmen en het getik van het bestek. In die schuilplaats, liggend op het tapijt, gesust door het gedempte licht, kenden onze denkbeeldige reizen geen grenzen.

De voorstelling: 
Kinderen kruipen onder de grote tafel: het blad boven hun hoofd vormt een enorm scherm waarop de schaduwen van een mooi boeket bloemen te zien zijn.
Plots rinkelt er een belletje en wordt de tafel gedekt.
Kinderen zitten beneden verstopt en zijn getuige van de metamorfose van de tafel: aan de andere kant van de spiegel, daar waar alles verandert, wordt een andere maaltijd opgediend, een ongebruikelijke maaltijd waar het absurde en de poëzie het overnemen en de kwellingen van alledag vrolijk door elkaar schudden.

Labo: 
Op lage tafels liggen verschillende papieren vormen waarmee kinderen met het materiaal van de voorstelling aan de slag gaan: betasten, beelden associëren en verhalen vertellen.
Om beurten kruipen ze onder de kleine tafel en ontdekken van daaruit een schaduwspel dat door het tafelblad wordt gecreëerd.

Zowel ouders als kinderen hebben een ticket nodig.