Mattanja Coehoorn & Hans Vos

De Corsicaanse dennen zijn exoten en zullen op termijn gerooid worden. Dat is jammer want ze zijn deel van onze geschiedenis. Ze brengen een mooi canvas in het bos door hun bruine verticale lijnen. Door die schoonheid nog te versterken, kijken mensen op een andere manier naar deze bomen.

Het werk zal nog veranderen, de bolsters gaan open en zullen verkleuren. Als het werk naar beneden komt, glijdt het via de stam naar beneden terug in de natuur. 

Mattanja Coehoorn (1965) is beeldend kunstenaar, meubelstoffeerder, schrijver. Zij maakt objecten van vooral natuurlijke materialen, zorgvuldig doorwerkt met textiele technieken. Geleidelijke overgangen spelen een belangrijke rol. De werken lijken verbonden met aarde en universum, met verleden en toekomst, met voorouders en nageslacht, vanuit de gedachte: alles is er al, en wordt steeds opnieuw gerangschikt, eindeloos, tijdloos. 

Hans Vos (1957) is interieur architect met een lange beroepspraktijk. Hij is geleidelijk en sinds enkele jaren zich volledig toe gaan leggen op vrije creatieve projecten. De analytische benadering is gebleven waarbij samenhang van plaats, tijd en cultuur een basis vormt voor intuïtieve werken die voor een belangrijk deel zichzelf lijken te scheppen.