Nature Art

Nature art is een kunststroming waarin de natuur de inspiratiebron is en tegelijkertijd het materiaal én de plek van de kunstwerken is.

CC ’t Vondel nodigde van 16 tot 20 september 12 nationale en internationale kunstenaars en kunstenaarscollectieven uit die de hele week werkten aan een kunstwerk in de natuur van De Zavelput.

Voor de kunstwerken mochten de kunstenaars enkel gebruik maken van de in de natuur aanwezige materialen (bladeren, takken, zand), dus zonder gebruik van onvergankelijke materialen zoals vijzen of ijzerdraad.

De kunstenaars verbleven in La Fresnaye, waar ze ook deelnamen aan yogasessies en kampvuurmomenten om met elkaar in verbinding te gaan.

Een jury koos voor de opening het beste werk, de 3 eerste laureaten ontvangen een geldprijs. Er is ook een publieksprijs waarbij de bezoekers hun favoriete werk uitkozen.

Sommige werken zijn ook nu nog te bezoeken. Het gaat wel om vergankelijke kunst, waarbij naruurelementen zoals wind en regen de kunst kunnen veranderen of vergankelijk kunnen maken.

Locatie: Zavelput, Drasop, 1500 Halle