Zennefeest - 1 mei 2023 - Albertpark

Het Zennefeest is een outdoor familie-evenement, dat jaarlijks op 1 mei doorgaat op een bijzondere plek rond de Zenne.

Picknick & bar open van 11u-17u.

Kinderdorp met activiteiten vanaf 12u tot 17u:
- Deathride over de Zenne: 13u-17u
- Froefroe pretpakket: unicornbotsauto's - de grote boze wolf - de tandefee - kegelspel - fotogeniekjes - ... : 12u30-17u
- Zeepkistenrace: 13u-17u
- Papierkunst: 12u-17u
- Krijt je rijk: 12u-17u
- Hoelahoop: 12u30, 14u, 16u
- Bibliotheek leest voor in een tipitent: 14u, 15u, 16u
- Lezing: vogels spotten, hoe begin ik eraan?: 15u (inschrijven vooraf!)
- Interactieve infostanden van (natuur)verenigingen: 12u-17u
- Huifkartocht (inschrijven vooraf!)
- Fietsgraveeractie: 11u-13u

TICKETS

INGANG: Parklaan of Basiliekstraat
LOCATIE
Het Albertpark bestaat 125 jaar en werd onlangs helemaal heraangelegd. Langsheen de oevers van de Zenne werd een Zenneterras aangelegd.
PICKNICK - uitverkocht
12u tot 15u - OP =Op
PIZZA FOODTRUCK: Pizzaïolo Mattiz
Proef de authentieke smaak. Bestellen en betalen ter plaatse. Pizzaïolo Mattiz maakt op ambachtelijke wijze Napolitaanse pizza op basis van biologische bloem en de allerbeste Italiaanse ingrediënten
Klik hier en schrijf je in
14u WORKSHOP: LENTE BOEKET MAKEN - €30
Ben van Hoo is een bloemenkunstenaar van de nieuwe generatie. De boeketten zijn prachtige, weelderige, kleurrijke creaties met seizoensgebonden, ecologisch geteelde bloemen.
Klik hier en schrijf je in
HUIFKAR - €5/persoon
Geniet op het ritme van de paarden van de omgeving. Schrijf in voor een tijdslot.
Klik hier om je in te schrijven
WANDELEN EN FIETSEN
Ontdek de Zennevallei te voet of per fiets. - Fietsen: via knooppuntenroute - Wandelen: vrije wandelingen - om 14u een geleide wandeling van Natuurpunt gratis mits inschrijving
Gratis
KINDERSPEELDORP
Kinderen kunnen zich uitleven in het kinderspeeldorp. van 12u tot 17u staan er doorlopend vrije spelinstallaties over het hele park. Ook krijten en knutselen. Van 13u tot 17u kan je deelnemen aan: zeepkistenrace - deathride - touwenparcours - hoelahoop sessies. De bibliotheek leest voor om 14u, 15u en 16u met een doorlopende knutselworkshop.
Koop je drankbonnen ter plaatse
BAR
Met bieren en sappen uit de streek.
Klik hier en schrijf je in
Vogels spotten, hoe begin ik er aan? - Gratis
Hoe leer je vogels herkennen? Tips en tricks van ervaren vogelaar Edwin Rooselaer! Kom luisteren naar een korte introductie in de boeiende wereld van vogels. Hoe richt je je tuin vogelvriendelijk in? Hoe kan je het best met een verrekijker of en telescoop naar vogels kijken? Hoe determineer je soorten en onderscheid je mannetjes van vrouwtjes? We installeren een goede vogel app en je bent klaar om uit te vliegen en je eerste stappen als vogelaar te zetten!
Gratis
POP-UP BIB
Pop-up bibliotheek: kleine collectie boeken, tijdschriften, spellen, kranten,… in een gezellige setting I Voorleesmomenten en doorlopend knutselen.
Gratis
MUZIEK
Geniet van muzikale ritmes...
Gratis
INFOSTANDEN
Verenigingen laten je op een interactieve manier kennis maken met hun werking.
FIETSGRAVEERACTIE
Tijdens het Zennefeest kan je gratis je fiets laten graveren. Je fiets graveren kan niet alleen diefstal voorkomen maar zorgt er ook voor dat de politie je onmiddellijk kan contacteren wanneer ze je fiets terugvinden.
BEREIKBAARHEID
Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets (fietsenstalling voorzien). Of neem de trein of bus, het park ligt op wandelafstand van het station van Halle. Kom je toch met de wagen parkeer je dan op parking Leide of De Bres of het Possozplein.

Een organisatie van: Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, CC 't Vondel, Stad Halle, Bib Halle, Jong in Halle, Den Ast, Vele natuurverenigingen