Halle viert November Wereldmaand ‘dichtbij’ in 2022

De wereld dichtbij

Het thema van de Halse wereldmaand dit jaar is ‘dichtbij’: om de wereld te ontdekken bij jou in de buurt. Hierdoor creëer je een hoop ontmoetingskansen tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen, leeftijden, levensbeschouwingen … Tegelijkertijd staat ‘dicht bij’ ook voor het jaar 2030, de streefdatum voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) van de VN voor mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. 

Een funky start met Lady Blaxx

De November Wereldmaand wordt op zaterdag 29 oktober geopend door de band Lady Blaxx met zangeres Raïssa Peeters. De band brengt vanaf 20u in de Oude post funk met een vleugje Skunk Anansie. Zo kunnen we de wereldmaand op een soulvolle manier starten. 

Tijdens November Wereldmaand staat er opnieuw heel wat op het programma

Een brede waaier van verenigingen en vrijwilligers geven ook dit jaar de wereldmaand vorm via infoavonden, films, debatten, optredens, culinaire activiteiten, workshops, quiz, …

Ontdek alle evenementen op www.halle.be/november-wereldmaand/editie-2022, www.facebook.com/november.wereldmaand en in de brochure die je in alle stadsgebouwen vindt.

De hele maand november kan je ook proeven van wereldse gerechten tegen een spotprijs in het buurtrestaurant ’t Vondel (Joseph Possozplein 40, 1500 Halle). Ontdek het menu op https://www.metsense.be/locaties/buurtrestaurants/t-vondel

Club Kosmos

Toernee Mondi’alle vzw zal dit jaar geen activiteit of fuif te organiseren in kader van de Wereldmaand. Wij willen hen bedanken voor hun jaren inzet.

We vonden nieuwe enthousiaste initiatiefnemers… Tpb vzw organiseert een fuif, Club Kosmos op 19 november (22u) in CC ’t Vondel met optredens van onder andere Band Girucu, Warboel Soundsystem en Sir Raz.