Eigen Kweek zoekt Podiumkunstenaars!

Ben je een podiumkunstenaar en ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector ? Heb je als maker een sterk idee voor een eigen podiumproductie in 1 van volgende disciplines of een mengvorm ervan: (muziek)theater, performance of circus ?

Heb je een link met de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost- of West-Vlaanderen?

of

Ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider en wil je échte ervaring opdoen door samen te werken met startende podiumkunstenaars ? Ben je zelf ook minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector?

Schrijf je dan in voor Eigen Kweek!

Het traject vindt plaats in vier provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee langs de cultuurcentra over alle provincies heen (10 à 15 speeldata in voornamelijk kleine zalen). En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Concreet aanbod

Ondersteuning door cultuurcentra in de vorm van coördinatie, communicatie, repetitieruimtes en montage, technisch materiaal en ontwerp van licht en geluid
Begeleiding door Trappelend Talent voor al het zakelijke en productionele
Een crash course communicatie en spreiding door experten ter zake
Een budget voor een kleine podiumkunstencreatie met correcte vergoeding van alle medewerkers
Een tournee van 10 à 15 speeldata langs cultuurcentra & presentatie op TAZ
Mogelijkheden om je netwerk op te bouwen
Nazorg in de vorm van inhoudelijk, zakelijk en spreidingsadvies

Meer info en belangrijke data op https://www.eigen-kweek.be