Cyanotype (blauwdruk)

Fashion Fair

Week van de Fair Trade
zo 15 okt 14:00 - 17:30
zo 15 okt
14:00 - 17:30
  • zo 15 okt
    14:00 - 17:30
    JC De Kazerne Leide 3, Halle

Sluit de Week van de Fair Trade af in stijl!

Op zondag 15 oktober verwelkomt de Fashion Fair iedereen tussen 12 en 18 jaar voor een namiddag vol duurzame workshops in JC De Kazerne! Upcycle je gebruikte kleren, schoenen of totebag... of pimp de griptape van jouw skateboard met duurzame materialen! Fier op je creaties? Laat ze zien op onze catwalk! 

Workshops:

Cyanotype (blauwdruk)

Verken de magie van Cyanotype in onze boeiende workshop! Leer hoe je met lichtgevoelige emulsie papier kunt coaten en adembenemende blauwdrukafdrukken kunt maken. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek de unieke schoonheid van dit eeuwenoude fotografische proces.

Vilten

Ontdek de kunst van vilten in deze creatieve workshop! Leer hoe je wol kunt transformeren tot unieke en tastbare kunstwerken. Laat je inspireren door deze eeuwenoude ambacht en ga met een zelfgemaakt viltproject naar huis.

Borduren

Borduur je eigen kleding voor een unieke en moeiteloze stijlboost! Zelfs als beginner kun je dit gemakkelijk proberen. Geef je favoriete spijkerbroek extra flair of geef je oude jas een nieuwe look. Het is niet alleen creatief en voordelig, maar ook goed voor het milieu. Ontdek een leuke en duurzame manier om je kledingkast te vernieuwen!

Stencil/streetwear

Tijdens deze workshop personaliseer je kleren met behulp van druktechnieken. Afhankelijk van de gebruikte techniek, wandel je trots naar huis met een eigen T-shirt, sweater, pet, schoenen of tote bag.

Upcycling art

Met upcycling geef je afgedankte materialen een tweede leven. Maak een nieuw gebruiksvoorwerp, haal inspiratie uit de spullen die je op dit moment voorhanden hebt en de resultaten zijn zonder twijfel altijd anders.

Fairtrade hapjes maken

Sla mee de handen uit de mouwen in de keuken. Maak samen (h)eerlijke hapjes, mocktails en infused waters. Je mag ze nadien zelf aanbieden tijdens de receptie. 

(Eigen) Skateboard pimpen met grip art

Leer zelf je skateboard grippen! Wij zorgen voor verschillende soorten griptape en jij kan naar eigen smaak grippen. We geven uitleg, maar je mag uiteraard zelf aan de slag.

Shibori

Shibori is een oeroude Japanse manier om textiel te verven. Je creëert je eigen motieven door je T-shirt of ander textiel te vouwen, te draaien, vast te maken of op te binden voordat je het gaat verven.  

Natuurlijk verven

Geef oude kleding een opfrisbeurt of een nieuw kleurtje, met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Ga experimenteren met worteloranje, koffiebruin, kersenrood, spinaziegroen…

Collage printen en strijken op kledij

Maak je eigen collage met foto’s en teksten uit tijdschriften. Wij printen ze voor jou op transferpapier. Jij kan het dan strijken op een tote bag of een zelf gekozen kledingstuk.