Wereldmaandexpo: Holicolors & Others

Miranda Dekempeneer
November Wereldmaand
za 28 okt - za 9 dec
za 28 okt
-
za 9 dec
  • za 28 okt
    -
    za 9 dec
    Foyer CC 't Vondel - J. Possozplein 40 - 1500 Halle

Nieuw talent.

Zonder enige kennis terzake en met de meest simpele compactcamera’s legde Miranda vanaf haar kindertijd alles vast: reizen, feestjes, haar kinderen, natuur …..  het enthousiasme groeide, en door het volgen van les waren Iso, diafragma en sluitertijd geen Chinees meer. Verdere opleidingen brachten haar bij het gebruik van de fullframe camera en verschillende lenzen.
Nu heeft ze een studio en volgt ze regelmatig workshops bij internationale fotografen om nog meer bij te leren. Vooral fotobewerking interesseert haar.

Miranda is een echte mensenfotograaf, of het nu portret, fine art of reportages zijn.
Tijdens haar reis naar Indië legde ze prachtige mensenportretten vast, gewoon van mensen in de straat.
Het mooie aan bijvoorbeeld de oudere Indiërs is hun sprekende en getekende gezicht. In Indië draagt iedereen prachtige kleuren, een feest voor een fotograaf. Ook het holifestival, het jaarlijkse feest waar er gekleurd poeder wordt gegooid, komt in deze reeks aan bod.

Miranda vertelt:

Naar aanleiding van een bezoek aan de tentoonstelling van Steve Mc Curry, u weet wel, de fotograaf van het meisje met de groene ogen, werd ikl omvergeblazen door de schoonheid van India en zijn inwoners.

Vorig jaar kreeg ik de kans om samen met andere fotografen Rajhastan te bezoeken. Kers op de taart: het bijwonen van het holi colorfestival.

De volgende 2 weken waren een onvergetelijke belevenis die ons leidde naar Varanasi, de spirituele, heilige stad, stad van de dood ook. Daar gaan Indiërs naartoe om te sterven en er zich te laten cremeren aan de oevers van de Ganges. De rituelen, de festiviteiten, de holi men, de lijkverbrandingen, de badplaatsen...  Je weet niet waar eerst te kijken! 

Tweede stop was Agra met de impressionante Taj Mahal.

Vervolgens naar Jaipur, the pink city, met zijn geweldige paleizen en forten maar bovenal het holi festival waar we ons helemaal tussen de locals hebben gestort. Onmogelijk om hier niet multicoloured uit te komen!

Om te bekomen van alle drukte brachten we daarna 2 dagen door in Ranthambore, waar we per jeep in een geweldig mooi landschap de Bengaalse tijger spotten.

De trip eindigde in Delhi, waar we vooral Oud-Delhi bezochten, met zijn drukte, tempels, winkels: het authentieke India.

Maar wat mij nog het meest is bijgebleven zijn de Indiërs, altijd fotogeniek, vriendelijk, en behulpzaam. Die heb ik met veel plezier gefotografeerd, en gelukkig was dat plezier geheel wederzijds!

Onderdeel van

Bekijk onze thema's