Kunstenparcours Shifting Sceneries

Samengesteld door curator Benedict Vandaele
Gist
za 26 aug - zo 5 nov
za 26 aug
-
zo 5 nov
  • za 26 aug
    -
    zo 5 nov
    Halle

'Tijdens mijn eerste wandelingen in de Zennevallei werd ik gegrepen door de veelheid aan impressies, door de diverse verhoudingen tussen natuur, industrie en verstedelijking.' - Benedict Vandaele

Ontdek de zinderende Zenne op een unieke manier met het kunstenparcours die werd samengesteld door curator Benedict Vandaele.

De veranderende omgeving van de kronkelende Zenne inspireert een dertigtal beeldende kunstenaars, geselecteerd door curator Benedict Vandaele. Met als titel Shifting Sceneries verkent het kunstenparcours verschillende veranderingen op het gebied van natuur, industrie en verstedelijking.

De deelnemende kunstenaars bevinden zich in verschillende fases van hun oeuvre en resideren zowel in de streek, in eigen land, als in het buitenland.

Op basis van diverse linken integreren zowel opkomende talenten als gevestigde waarden nieuwe en bestaande kunstwerken op acht geselecteerde locaties, gaande van groene omgevingen tot een fabriek, een sluis, een kerk en culturele huizen als FeliX Art & Eco Museum en Het huis van Herman Teirlinck.

‍Fietsroute

Al fietsend (35,5 km) kom je voorbij de 8 kunstplekken die symbool staan voor de verandering die deze regio doormaakt. Het is de ideale manier om de Zennevallei in al haar glorie te ontdekken.

De fietsroute start je vanaf deze 2 locaties:

  • FeliX Art & Eco Museum - Kuikenstraat 6 - 1620 Drogenbos. Open op vrijdag, zaterdag & zondag - tussen 10u30 en 17u
  • Visit Halle - Grote Markt 1 - 1500 Halle. Open op vrijdag en zaterdag - tussen 9u en 12u en van 13u tot 16u

De fietsroute kan je hier vinden.

De catalogus is te koop bij CC 't Vondel, Visit Halle, CC de Meent, CC Coloma, het huis van Herman Teirlinck en Felix Art & Eco museum.

Het kunstenparcours is enkel toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag, tijdens de openingsuren van bovenstaande adressen.

Credits

Deelnemende kunstenaars :

Alice Vanderschoot, Anna Burvenich, Anneke Eussen, Atelier Van Lieshout, Bart Lodewijks, Elias Cafmeyer, ‍Fabian Seibert, Francesca Ferreri, Henk Visch, Honoré δ’O, Isabel Fredeus, Jan Detavernier, ‍Kaat Van Doren, Laura Nsengiyumva, Léo Fourdrinier, Lobke Meekes, Lode Laperre, Maarten Vanden Eynde, ‍Marjolijn Dijkman, Maxime Brigou, Nils Verkaeren, Peter Terrin, Renato Nicolodi, Rob Sweere, Strook, ‍Suzette Boursma, Tina Gillen, Ugo Schiavi, Willem Boel.