Simen Lambrecht

Fotografiecircuit

Sean Declerck, Simen Lambrecht en anderen
Expo
vr 8 sep - wo 6 nov
vr 8 sep
-
wo 6 nov

Maandelijks nieuw talent.

Glimpse - Sean Declerck
za 6 sep - ma 2 okt

Sean Declerck fotografeert vooral in de stad, waar hij zich laat leiden door het toeval en de verrassing van het moment.

In de reeks ‘Glimpse’ maakt hij gebruik van hard zonlicht en een strakke uitgepuurde compositie. Hierdoor krijgen de beelden een filmisch karakter waarbij het onderwerp, de mens, als het ware in de spotlight wordt geplaatst. 

De fotograaf toont interesse voor zijn medemens, maar dringt niet binnen in hun wereld. De gefotografeerde is zich nooit bewust van die observatie, en gedraagt zich onbevangen. Zo bieden de beelden een vluchtige inkijk in de intieme leefwereld van de onbekende andere. 

Cécile - Simen Lambrecht
wo 4 okt - ma 6 nov

Graag stellen we u voor aan Cécile: kind van een wereldoorlog, getrouwd met een fabrieksarbeider-elektricien-smokkelaar, moeder van 3, feministe uit de kant, getalenteerd kunstenares, groenteboer, buurtwacht, dichteres, gewaardeerde vriendin, toeverlaat, grootmoeder.

Cécile  haalde Simen op woensdag van school, kookte wat aardappelen en vroeg hoe het ging in de klas. Later hielp ze met de was en vroeg ze hoe het met de studies gingen. Nog later vroeg ze hoe het was op het werk en of ze nog wat wasgoed kon krijgen.

Toen Simen vertrok om in het buitenland te studeren en te werken, veranderde alles. Cécile had geen gsm, laptop of internet, dus schreven ze brieven. Ze schreef ook over het verlies van haar twee partners, hoe vluchtig de tijd was en dacht na over haar keuzes in het leven. Door haar brieven was Simens grootmoeder niet langer een eenzijdige persoon die met het huishouden hielp, maar werd ze een complexe persoonlijkheid. Eén met spijt, twijfels, passie en liefde. 

De foto's reflecteren op een leven, een moment van een droom, levende tradities en lichtgelovige anekdotes. Ze zijn geïnspireerd door gesprekken met haar beste vrienden en lange fietstochten in de weilanden rond haar huis.

 

 

Onderdeel van

Bekijk onze thema's