Dans met mij tot morgenvroeg

The Chachas
Dansnamiddag
vr 19 apr 14:00
vr 19 apr
14:00
  • vr 19 apr
    14:00
    Concertzaal

Trek je dansschoenen aan en herbeleef de sfeer van de balorkesten.

A trip down memory lane. 
De jaren vijftig, zestig en zeventig. 
Toen mensen nog een hele nacht gingen dansen op livemuziek. In ieder dorp, elke stad waren er orkestjes. Ze speelden niet alleen alle hits van hun generatie, maar via de komst van de radio en jukebox maakten ze ook kennis met rock-‘n-roll en Angelsaksische pop. In de jaren '80 met de opkomst van Deejays verdwenen helaas de balorkesten. De beste muzikanten vonden onderdak als backing- of begeleidingsmuzikant van bekende soloartiesten.

Maar nu is het balorkest weer helemaal terug met The Chachas. Deze fenomenale band is samengesteld uit muzikanten die in een (ver) verleden zelf alle baancafés, casino’s, chique hotels, theaterzalen afschuimden met hun orkestjes.  

The Chachas hebben honderden liedjes op het repertoire staan, in alle mogelijke ritmes, stijlen en genres zoals polka’s, walsen en evergreens. Of het nu een nummer van Tom Jones, Will Tura, ABBA of  Jerry Lee Lewis is, ze spelen de pannen van het dak met als enige doel u een namiddag lang op de dansvloer te houden! 
Herbeleef samen met The Chachas de sfeer en het dansplezier van de balorkesten. 

Dans met mij tot morgenvroeg is het ultieme eerbetoon aan die muzikanten die Vlaanderen in de 2de helft van de 20ste eeuw hebben leren dansen en iedereen zoveel plezier bezorgden.

Doe je dansschoenen aan en herbeleef samen de sfeer en het dansplezier van de balorkesten.

Met Amaryllis Temmerman, Bert Gilis, Willy Versweyveld, Jan Cuyvers, Marc Stans, Marc Stoffelen en Romain Schoonis.

 

Credits

Gitaar: Romain Schoonis Basgitaar: Marc Stoffelen Keyboard: Marc Stans Drums: Jan Cuyvers Trompet: Willy Versweyveld Sax: Bert Gilis Zang: Amaryllis Temmerman