Lieven Dirckx

Achter de schermen

Eén zee met o.a. Carry Goossens en Frans Maas
do 1 feb 20:30
do 1 feb
20:30
  • do 1 feb
    20:30
    Concertzaal

Tragikomisch stuk over liefde, humor, absolute toewijding en triomf.

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog. Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert.

Achter de schermen – een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood – is een meesterlijk mooi tragikomisch stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen. 

Een glansrol van een magistraal ontroerend komische Carry Goossens, en één van de meest markante prestaties van klasse-acteur Frans Maas. Naast hen schittteren ook Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Eve Van Avermaet. 

De Britse klassieker werd voor deze productie herwerkt door regisseur Rikkert Van Dyck.

Nog een extra woordje van Carry Goossens over deze productie:
''Achter de Schermen', de Vlaamse bewerking van het Engelse 'The Dresser' stond al jaren op mijn theater-verlanglijstje. Een prachtig stuk over theater, over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf … Ik heb meermaals gezegd dat dit het stuk was waarmee ik mijn lange theatercarrière zou willen afsluiten. Het wordt een zeer mooie voorstelling, doordrenkt van theater, met wat humor en wat tragiek, ik heb er lang op gewacht maar nu kan het, eindelijk!'

Credits

Productie: één zee vzw
Regie: Rikkert Van Dyck
Cast: Carry Goossens, Frans Maas, Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris, Eve Van Avermaet
Scenografie, decor, licht: Marc Cnops
Kostuums: Marie Dries
Pruiken: Gert Botty
Techniek: Twin4U

Originele titel: The Dresser
Originele auteur: Ronald Harwood

Gallop Tax Shelter