There never was a box (MATER II)

Femke Van der Steen en Tristan Feyten
do 14 dec 20:30
do 14 dec
20:30
  • do 14 dec
    20:30
    Concertzaal

There Never Was a Box is het vervolg op Mater en wordt het tweede deel van Femke Van der Steen’s Mater-Trilogie.

There Never Was a Box is een overgangsritueel van ‘jongen’ naar ‘man’ waarbinnen vijf mannen, begeleid door Femke Van der Steen, op een dansante, bombastische wijze gezonde vormen van mannelijkheid onderzoeken. De voorstelling is een warme uitnodiging naar mannen om verouderde denkbeelden naast ons neer te leggen, eerlijk te zijn over onze noden en verlangens en een actieve rol in te nemen in een evoluerend mens- en wereldbeeld. 

There Never Was a Box is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne. De ‘vader’ en andere mannelijke modellen en archetypes worden geherinterpreteerd als zorgende figuren, emotioneel betrokken bij aarde en anderen en ingezet als spilfiguren in het ontmantelen van patriarchale en neoliberale machtsstructuren die eindeloze vormen van geweld en een klimaatcrisis over zichzelf hebben uitgeroepen.  

De tekst wordt versterkt door live elektronische muziek, futuristische kostuums, grote abstracte figuren, en een gigantische maan, die samen linken leggen tussen goddelijke, prehistorische en futuristische toekomstbeelden.

Met Tristan Feyten, Noa Tambwe Kabati, Ramon Mahieu ...

De voorstelling is deel van het Eigen-kweek traject 2023 voor Vlaams-Brabant. Eigen Kweek is een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Credits

Regie, concept: Femke Van der Steen Onderzoek: Femke Van der Steen en Tristan Feyten Tekst: Femke Van der Steen met Tristan Feyten Spel: Tristan Feyten, Noa Tambwe Kabati, Ramon Mahieu,… Live Muziek: Jolan Decaestecker/Empty Appartements Scenografie en lichtontwerp: Femke Van der Steen, Lars Uten, Tristan Feyten Dramaturgie: Sarah Eisa Kostuum: Zazie Bakos, … Techniek: Lars Uten Zakelijke Leiding: Soukaïna Bennani Zakelijke Ondersteuning: Trappelend Talent Met steun van: Eigen Kweek, Het nieuwstedelijk, theater arsenaal, FroeFroe, Zuidpool Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid.