BOEF! (10+)

DE MAAN
vr 17 nov 19:30
vr 17 nov
19:30
  • vr 17 nov
    19:30
    Concertzaal

Een muzikale knaller van formaat voor jong en oud.

Drie muzikanten/performers. 
Poëzie, flarden tekst en andere schrijfsels. 
Slam, gospel, rap en beatbox.
Het publiek in een arena errond.

Met deze tools presenteren we jullie de realiteit van het leven, naakt en rauw.
Kritiek, beats en dans vliegen je rond de oren.

Bij BOEF! zitten we midden op het plein. Drie kinderen, Bootsy, Sammy en Jos van een kansarm appartementenblok tegenover de ‘gegoede anderen’ waar dit drietal niet bij hoort, wordt goed voelbaar. Wat er naar hen wordt geroepen, kaatsen ze terug tegen de muren van het grijze appartementsblok. De hoop lonkt om de hoek in dit emotionele straatconcert waar de aanstekelijke beats het publiek uitnodigen mee te dansen of te schreeuwen. Lang leve de roos die uit het beton groeide toen niemand naar haar omkeek!
Voortdurend gaan de handen van de toeschouwers omhoog, de lichamen van jong tot oud kunnen niet anders dan meedeinen, terwijl de bewogen teksten over het gevoel van onzichtbaarheid, racisme en hoop door de arena slingeren. 

Deze diverse cast met een minimalistisch decor en sociaal-politieke thema’s zetten een kleurrijke en levendige voorstelling neer die elke toeschouwer zal raken.

Je kan je avond starten met een heerlijke maaltijd in het cultuurcafé. 
Het Cultuurcafé voorziet een menu met 3 keuzes: vegetarische spaghetti bolognaise – visgerecht – werelds gerecht. Reserveer je plek nu al en beslis later wat je wil eten.

Een samenwerking van CC ’t Vondel, CC de Meent en CC Coloma.

Credits

Regie: Ruud Gielens Van en met Kaat Arnaert, Eric Kabongo, Joost Maaskant Kostuums: Freya Proost, Florence De Vocht (stage) Lichtontwerp: Ruud Gielens Techniek: Dominique Defossez, Thibault Annoot (stage) Coproductie DE MAAN, Perpodium Met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest Met dank aan basisschool De Baan, Mechelen www.demaan.be