Podcastzondag

Siona Houthuys ontvangt Pedro Elias en Bart Van Nuffelen
zo 22 okt 10:00
zo 22 okt
10:00
  • zo 22 okt
    10:00
    Concertzaal

Maak kennis met parels van podcasts en boeiende podcastmakers.

Hallenaar Siona Houthuys van AudioCollectief SCHIK maakte drie van de beste én meest beluisterde verhalende podcasts van de Lage Landen (Bob, Laura H en El Tarangu). Ze laat je kennismaken met enkele parels van podcasts en nodigt enkele boeiende podcastmakers uit die ook hun luistertips met je delen en je een unieke inkijk geven in hun maakproces.

Bart Van Nuffelen

Regisseur, schrijver en podcastmaker van o.a. De kunst van het verdwijnen
Samen met zijn kompanen van theatergezelschap MartHa!tentatief maakte hij een reeks voorstellingen over ‘de ontembare stad’, oa. De Vernissage, 175+, Polen op zondag (toneelschrijfprijs Sabam) en de Fietsendief.

Samen met Lucas Derycke & hetteam van MartHa!tentatief creëerde hij de podcast De kunst van het verdwijnen over de Antwerpse Joodse wijk. De makers ontvingen in Amsterdam de journalistieke prijs ‘Meestervertellers 2022’.

Daarnaast en daartussen is hij samen met Johan Petit artistiek leider van MartHa!tentatief. Als hobby schrijft Bart Van Nuffelen kinderboeken (uitgeverij De Eenhoorn) die als bij wonder vertaald werden in het Deens, Zweeds en Spaans.

Pedro Elias

Niet alleen tv-presentator, schrijver en bedenker van tv-programma’s, ook podcastmaker. We kennen hem als jurylid van De Allerslimste Mens ter Wereld, als presentator van De Container Cup, De Idioten of Opvoeden Doe Je Zo.

Zijn debuut als podcastmaker maakt hij met Patiënt Pedro, een reeks waarin hij zijn hele lijf laat onderzoeken, want als hypochonder is hij voortdurend bang om ernstig ziek te worden.

Geniet met een croissant en een koffie op zondag van al dat moois voor je oor.