Congolese kunst

Wisu Wa Moya en Nelson Louis
Expo
vr 10 mrt - vr 7 apr
vr 10 mrt
-
vr 7 apr
  • vr 10 mrt
    -
    vr 7 apr
    Foyer Stadhuis Halle
    Gratis

Wisu Wa Moya

"Wisu Wa Moya is mijn Alter Ego. Ik hou van het idee om een andere kant van mijn persoonlijkheid naar boven te brengen waar ik al mijn ideeën kan loslaten en dingen kan creëren zonder enige beperking of verwachting.

Ik ben een audodidact schilder en ben beginnen met schilderen na de eerste quarantaine in 2020. Het werd al snel een passie en sinsdien ben ik niet meer gestopt!

Mijn schilderijen zijn uitsluitend gemaakt met olieverf en zijn geïnspireerd door mijn multiculturele achtergrond en visies op de verschillende gemeenschappen waar ik deel van uitmaak.

Ik wil graag dat kijkers worden meegenomen in mijn kalme, ontspannende maar kleurrijke universum waar je dromerige zonsondergangen kan vinden, maar ook betoverende personages geïnspireerd door echte mensen, en mijn liefde voor Afrikaans eten."

Meer info en contact: https://www.wisuwamoya.com


Nelson Louis

"Ik ben Nelson Louis, 28 jaar. Ik ben Belgisch-Congolees (RDC) en ben geboren in Brussel. Ik ben schilder en projectontwikkelaar in een bedrijf in Kinshasa en reis vaak tussen België en Congo.

Mijn favoriete thema’s zijn: de restitutie van Afrikaanse kunst, de koloniale herinnering, dekolonisatie en mijn eigen therapeutische, persoonlijke abstractie. Voor mijn schilderijen baseer ik mij op verschillende familieverhalen, lezingen en documentaires. 

Voor mij is een artiest een spreekbuis om de problemen in onze maatschappij bespreekbaar te maken: ik probeer aan de hand van mijn kunst bepaalde ideeën weer te geven of bepaalde historische feiten te herschrijven. Laten we samen aan de slag gaan met onze geschiedenis, voor onze collectieve herinnering en de collectieve waardigheid."

Meer info en contact: @mastanels (Instagram) 

 

Openingsuren: ma tot vrij: 9u tot 12u en 13u30 tot 16u30 + do: 17u tot 20u

Bekijk onze thema's