Al dansend bloemen plukken

Expo
vr 14 okt - za 21 jan
vr 14 okt
-
za 21 jan
  • vr 14 okt
    -
    za 21 jan
    Foyer Cultuurcentrum - Joseph Possozplein 40, 1500 Halle
    Gratis

Emma Verhulst, Fien Jorissen en Juliane Noll verenigden zich eens, vlak na het gemeenschappelijk afstuderen aan St.Lucas Antwerpen, onder de noemer van het vrij collectief "Ideaal". Met Ideaal werden gezeefdrukte en RISO-gedupliceerde edities uitgegeven, tentoonstellingen georganiseerd en een brug gebouwd tussen figuratief, toegepast en autonoom werk. Ondertussen, enkele jaren en vele werkuren later flirten ze met nieuwe disciplines en blijven ze manieren vinden om hun beeldtaal verder te ontplooien.

Ze kwamen op invitatie van GRAFIXX  opnieuw samen tijdens hun residentie in vormingscentrum Destelheide, een unieke plek van creatie in onze regio. Visueel intuïtief werd er gecreëerd.

Ze haalden inspiratie uit de prachtige groene omgeving en architectuur. De contrasten tussen het organische en het geometrische. Het eigen werk werd uitgediept en dan terug samengebracht in deze expo.

Ze nodigden de artiesten Yasmin van der Rauwelaert, Fleur de Roeck en Soetkin Verslype uit om in dialoog beeldend werk te scheppen of te cureren voor deze tentoonstelling. 

Al dansend plukten ze de vruchten van deze residentie, en bij diens oogstfeest bleken ogen hongeriger dan de mond. 

Beeldend werk (illustratie, schilderkunst, reliëfs met vibraties ,lyrisch, kleurrijk, emotief, mystiek, spiritueel,..) van Emma, Fien, Juliane, Soetkin en Yasmin.

Openingsuren: van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16u. 
Bij activiteiten: van maandag tot zaterdag van 11 tot 14u
Zon-en feestdagen gesloten

Onderdeel van:
Actuele kunst

Bekijk onze thema's