Promenadeconcert

Ensemble Kreato

Tijdens haar Promenadeconcert brengt Ensemble Kreato samen met verschillende muzikale gasten een gevarieerd programma. De avond wordt vakkundig aan elkaar gepraat door Kurt Van Eeghem. Schepys, een muzikaal duo op gitaar en accordeon, dat een repertoire van sensuele tango tot swingende gipsy brengt.

Bert Helsen, fagot solo bij het Nationaal Orkest van België. Crossbones, een eigentijds trombone collectief dat klassieke muziek nieuw leven inblaast met hun divers repertoire. Ze bewezen vorig jaar op Pukkelpop dat klassieke muziek nog steeds hip is! Zangeres Nele Wouters kan elk repertoire aan en gaat samen met Schepys de muzikale uitdaging aan om enkele populaire werken te brengen met Ensemble Kreato.

Vox Veroni, onder leiding van Anja Dierickx, groeide intussen uit tot het onofficiële huiskoor van de Promenadeconcerten en brengt enkele werken voor koor & orkest. Thomas Plessers & slagwerkensemble, huissolist Thomas Plessers (slagwerk) toont zijn kunnen en heeft voor de gelegenheid een slagwerkensemble samengesteld.