Expo Wim Adriaenssens

In de foyer van CC ’t Vondel en in het vergadercentrum exposeert Wim Adriaenssens zijn werk van midden augustus tot eind oktober. De expo is te bezoeken tijdens de openingsuren van ’t Vondel.

Wim Adriaenssens is kunstenaar/designer sedert 1991.  Hij startte zijn loopbaan als meubel– en modeontwerper waarbij hij sterk beïnvloed werd door o.a. Issey Miyake en Yohji Yamamoto.

Wim schildert figuratief maar weet zijn materialen op een abstracte manier te gebruiken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘gestes’, zoals Alechinsky die toepaste: gebruik maken van de arm en het gehele lichaam om te schilderen. Wim’s onderzoek naar materialen bracht hem bij Venetiaans terpentijn, een bijna vergeten product dat hij niet enkel als bindmiddel voor zijn pigmenten gebruikt, maar als volwaardig schilderkundig medium.

Het gebruik van het doek ontleent Wim aan zijn voorliefde voor Chinees penseel schilderen en Chinese kalligrafie: delen van het doek worden wit gelaten. Het principe van ‘WU WEI’ komt hier duidelijk naar voren: een maximale impact met een minimum aan middelen.