Agenda

Ligconcert

Gamelan Voices
za 16 december 2017 20:30

Gamelan Voices herdefinieren de concertervaring! Na passages op ondermeer Theater Aan Zee en Radio Soulwax (Pukkelpop), brengen Bart Demey en Tania Gallagher hun nieuwe project Gamelan Voices in de vorm van een ligconcert naar Halle. Je zal worden ondergedompeld in een ritueel waarbij de concertzaal een tempel wordt.

Technostress

Henk Rijckaert
vr 22 december 2017 20:30

Toen de oermens het vuur ontdekte, ontstond er een nieuwe angst. Wanneer hij zijn grot verliet, was er telkens die ene gedachte: “Shit, heb ik het vuur wel uitgezet?” Grotten werden huizen, grote rollende stenen werden deuren met sloten en een nieuwe paniek was geboren.

BiZAR

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE MT & Théatre des 4 mains
za 23 december 2017 15:00

Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman, die allerlei ‘reparaties’ komt uitvoeren. Hij opent kasten, sleutelt aan toestellen en vindt steeds iets wat hem compleet verrast.

Kluster - Tinkling

do 11 januari 2018 20:30

KLUSTER is een muzikale en humoristische voorstelling vol indrukken van de leefwereld van de hedendaagse mens op deze aardbol. Gewapend met synthesizers en analoge elektronica tasten Elias Vandenbroucke en Gode Kempen de grenzen af tussen spelen en musiceren, telkens opnieuw op zoek naar betekenis.

Handlettering

Patsy Vermeire
ma 15 januari 2018 20:00

Handlettering is weer helemaal in. Van magazines en raamtekeningen tot sociale media: lettering is overal. Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw tekst of favoriete quote origineel kan verbeelden. Geen mooi handschrift? Niet nodig! Enkel een vaste hand en wat verbeelding.

Els De Schepper

De verborgen kant van de clown
do 18 januari 2018 20:30

Je kent Els de Schepper ongetwijfeld als actrice en cabaretière. Haar onewomanshows behoren al jaren tot de meest succesvolle voorstellingen van de lage landen. Maar wist je dat Els nog heel wat andere passies heeft? Tuinieren, meubels ontwerpen, natuurlijke cosmetica maken, schrijven, ...

Initiatie: collage

Lies Van Driel
zo 21 januari 2018 10:30

Lizzy (trut.me) is een collagekunstenares en begeleidt je bij het maken van je eigen collage. Ze leert je een techniek aan waarmee je snel een interessant eindresultaat bereikt. Je gebruikt geknipte of gescheurde stukken papier, foto’s, … en kleeft deze op stevig papier of doek. Meer praktische info zie website Archeduc.

La La Land

wo 24 januari 2018 14:00

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Ze holt van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

La La Land

wo 24 januari 2018 20:30

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Ze holt van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Nacht, moeder

Marleen Merckx & Leen Dendievel
do 25 januari 2018 20:30

Op een avond deelt Jessie koudweg aan haar moeder mee dat ze het leven niet meer de moeite waard vindt en er die avond een eind aan wil maken. Wat volgt is een emotionele strijd tussen beiden. Een discussie waarbij beider verleden wordt ontrafeld tot op het bot.

LAB CURIEUS

do 01 februari 2018 00:00

De Oude Post zal voor 2 maand omgetoverd worden tot een pop-up 'LAB CURIEUS'. Een creatieve werkplek voor iedereen. Je kan er kennis maken met 3D printen, zeefdrukken, lasercutten,... en andere materialen die je misshcien nog nooit ontdekt hebt.

Anders leren denken - omgaan met piekeren

Patrick De Decker
za 03 februari 2018 13:30za 10 februari 2018 13:30

Loop je vaak te tobben over dingen waar je geen grip op hebt? Piekeren kan veel energie opslorpen en je dreigt in een inactiviteitsval te lopen die zichzelf versterkt.

Tijdens deze sessie maak je kennis met enkele inzichten uit de cognitieve psychologie die kunnen helpen bij de aanpak van storende denkgewoonten.

Pagina's